Przepyszny deser z nasionami chia w wersji z dodatkiem mleczka kokosowego oraz puree z malin. U mnie podany w małych słoiczkach, jako podziękowanie dla gości za przybycie na przyjecie urodzinowe. :)
Pudding chia z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mleczna warstwa:
1. Mleczko kokosowe połączyć z mlekiem krowim i cukrem puder.
2. Wsypać nasiona chia i dokładnie wymieszać.
3. Odstawić do napęcznienia na całą noc.
Malinowa warstwa:
1. Maliny przetrzeć przez sitko.
2. Do malinowego puree wlać wodę oraz wyspać cukier puder, wymieszać.
3. Wsypać nasiona chia, dokładnie wymieszać.
4. Odstawić do napęcznienia na całą noc.
Etap końcowy:
1. Mleczną warstwę przełożyć do małych słoiczków, na nią ułożyć warstwę malinową.
2. Udekorować malinami i listkami mięty.
Komentarze