Pudding chia z jeżynami i jogurtem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i prosty w przygotowaniu pudding chia z jeżynami. Polecam na deser lub podwieczorek.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    3 łyżki chia
    3 garście jeżyn
    150 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki cukru pudru
    1 szt crispy - pieczywo chrupkie żytnie
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Pudding chia z jeżynami i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka wsypujemy chia i mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny do lodówki, aby chia napęczniały. W międzyczasie myjemy jeżyny i odsączamy z wody ( kilka jeżyny odkładamy do dekoracji ).
    Jeżyny przekładamy do miseczki i dodajemy cukier puder, jogurt i rozgniatamy widelcem. Crispa ( chrupkie pieczywo ) łamiemy na małe kawałki.
    Przekładamy do szklanek pudding i masę jeżynową. Przed podaniem dekorujemy jeżynami, wkładamy kawałki crispa i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować