Puchowa babka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepyszna tradycyjna babeczka

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - margaryna: 250 gramów
    - cukier: 2 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 2 szklanki
    - mąka pszenna: 6 łyżek
    - olej: 6 łyżek
    - proszek do pieczenia (płaskie): 2 łyżeczki
    - ocet: 1 łyżka

Puchowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem, po czym wbijać kolejno jajka. Dodać zmieszane mąki z proszkiem. Wlać olej i na końcu ocet. Wymieszać i przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec 40 min w temp. 170st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy