Pucharek dyniowy z dżemem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i zdrowy jesienny deser. Smak dyni komponuje się z dżemem truskawkowym. Polecam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki wody
    1 galaretka brzoskwiniowa ( 0,5 l )
    1,5 szklanki musu dyniowego
    4 łyżki konfitury truskawkowej
    4 łyżki dżemu truskawkowego

Pucharek dyniowy z dżemem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pucharek dyniowy z dżemem truskawkowym 1. Galaretkę brzoskwiniową wsypujemy do gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
    Do garnka przekładamy mus dyniowy i podgrzewamy, wlewamy półpłynną galaretkę i mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy do stężenia.
    Gdy masa jest lekko stężona przekładamy do pucharków na przemian po łyżce : mus dyniowy, konfitura truskawkowa, mus dyniowy, dżem truskawkowy, mus dyniowy. Schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy