Ptysie z zielonym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wode zagotowac z margaryna, gdy sie bedzie gotowac wsypac mąke i mieszac energicznie az ciasto bedzie lsniło i bedzie elastyczne odrywalo sie od garnka, wystudzic.
Do zimnego dodac jajka caly czas mixowac,proszek przelozyc do rekawa cukierniczego
wyciskac ptyski na blache wylożoną papierem do pieczenia niezbyt blisko siebie bo rosna, wstawic do gorącego pieca ( 200 C) i piec ok 30 min na zloto
szpinak rozmrozic,dac na patelnie az do calkowitego pozbycia sie wody, przyprawic sola i czosnkiem
ser zmixowac, dac szpinak wystudzony i mieszac na gladka mase , przyprawic ewent do smaku jeszcze pieprzem i sola
Porady
Nie wolno otwierac pieca gdy nasze ptyski sie pieka bo mogą opaść
Zawsze przecinamy gorace ptysie na pół!!
Komentarze