Ptasie mleczko z waflem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem.
Delikatnie wymieszamy. Pieczemy w blaszce 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. 25 min.170*.
2.Mleko, podzielić na pół.Każde dwie galaretki rozpuścić w 0,5 l.wrzątku. Odstawić do lekkiego tężenia.Lepiej rozpuszczać stopniowo, żeby nie były gotowe w tym samym czasu. Pierwsze zastygające galaretki, ubić z mlekiem i wyłożyć na biszkopt. Schłodzić.
Drugie galaretki, wylać same i schłodzić.
Trzecie znowu,ubić z mlekiem i wyłożyć na galaretkę.
Zaraz przykleić wafla.
Porady
Wafel pokroiłam na 3x5 cm.i poukładałam na górę.(można wafel na placku, pociąć nożyczkami,a potem do dołu pokroić nożem).Wafel trochę namaka.
Komentarze