Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze.

4.5 (189 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. Bez tłuszczu.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z pstrąga: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - zielona podłużna papryka: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - seler naciowy: 2 sztuki
    - limonka: 1 sztuka
    - świeża mięta posiekana: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - roszponka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zieloną paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona. Czerwoną paprykę kroimy w paski.
  • 2. Dwie łodygi selera naciowego kroimy na mniejsze kawałki. Cukinię kroimy w słupki, a później na mniejsze kawałki.
  • 3. Warzywa gotujemy na parze, po około 10 minutach do parownika dokładamy posolony filet z pstrąga. Całość gotujemy na parze jeszcze przez 15 minut.
  • Pstrąg z warzywami przyrządzany na parze. 4. Rybę oraz warzywa wykładamy na talerz, doprawiamy pieprzem, posypujemy siekaną miętą i skrapiamy sokiem z limonki.
  • 5. Dekorujemy roszponką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pstrąg Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować