Pstrąg z kaszą

0 (0 ocen)

Kolejny pomysł na tą smaczną rybkę

Składniki:

  • 2 pstrągi
    10-15 dkg pieczarek
    1 cebula
    1/2 szklanki kaszy gryczanej
    1/2 kostki masła
    sól, pieprz
    sok z cytryny

Pstrąg z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i wstawić do lodówki.
  • 2. Kaszę ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, a następnie kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybkom do brzuszka włożyć po plasterku masła i nadziać je farszem. Żeby się nie wysypywał można rybkę obwiązać nitką.
  • 3. Pstrągi usmażyć pod przykryciem, na małym ogniu, na reszcie masła. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy