Pstrąg pieczony z migdałami - Publikacja w PG

4.5 (177 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyka kuchni francuskiej - Truite amandine.Szlachetny pstrąg w migdałach.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z pstrąga bez skóry: 4 sztuki
    - płatki migdałowe: 4 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - limonka: 2 sztuki
    - sól, biały pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - oliwa do smarowania: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony z migdałami - publikacja w pg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg pieczony z migdałami 1. - Filety przekroić na dwa kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 15 minut
  • 2. - Blachę wysmarować oliwą, pstrąga z jednej strony moczyć w rozstrzepanym jajku a następnie w płatkach migdałowych i układać na blasze stroną z płatkami do góry.
  • 3. - Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
    - Podawać z limonką i zieloną sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować