Przystawki na kolację

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Smaczne przekąski ,świetnie nadają się na kolację lub na przystawkę dla gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    ser kozi 200 g
    1/2 łyżeczki papryki w proszku
    1/2 łyżeczki startego imbiru
    pieprz
    sól
    1 duże awokado
    mała puszka tuńczyka w sosie własnym
    mała szalotka
    sok z 1/2 limetki
    świeżo zmielony czarny pieprz
    łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Przystawki na kolację - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przystawki na kolację 1. Pasta z awokado z tuńczykiem : Tuńczyka odsączyłem , rozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki. Podałem na chlebie (można na krakersach).
  • Przystawki na kolację 2. Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy z nich wąską łyżeczką. Miąższ dodałem do sera , doprawiłem przyprawami.
    Wydrążone kawałki cukinii wypełniłem nadzieniem i przed podaniem wstawiłem na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować