PRZYSTAWKA z KURCZAKA NA MAGICZNYM PUREE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Myślę, że to ciekawy przepis na zaskakującą przystawkę :)

  • 60 min

Składniki:

  • KURCZAK:
    6 PODUDZI Z KURCZAKA ( ze skórą )
    SÓL MORSKA
    ŚWIEŻE OREGANO
    6 ŁYŻECZEK MASŁA
    6 PLASTERKÓW SERA PLEŚNIOWEGO
    OLIWA
    CZOSNEK
    PIEPRZ
    PUREE:
    1/2 KG ZIEMNIAKÓW
    LITR MLEKA
    2 ZĄBKI CZOSNKU
    SÓL
    PÓŁ ŁYŻECZKI SZAFRANU
    1 ŁYŻKA MASŁA
    1 ŁYŻKA JOGURTU NATURALNEGO
    DRESING CYTRYNOWY:
    1/3 SZKLANKI OLIWY
    SOK Z 1/2 CYTRYNY
    SÓL/PIEPRZ
    POSIEKANY ŚWIEŻY TYMIANEK
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Puree Przystawki Ser

Przystawka z kurczaka na magicznym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PODUDZIA Z KURCZAKA MYJEMY I OSUSZAMY. POD SKÓRĘ WKŁADAMY PO 1 ŁYŻECZCE MASŁA, PO PÓŁ ZĄBKA CZOSNKU I KAWAŁECZEK SERA PLEŚNIOWEGO. UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA, POLEWAMY DELIKATNIE OLIWĄ I POSYPUJEMY KILKOMA GAŁĄZKAMI ŚWIEŻEGO OREGANO.
    WKŁADAMY DO PIECA NAGRZANEGO ( 200 stopni ). PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 30 - 35 MINUT.
  • 2. TERAZ PUREE: ZIEMNIAKI OBIERAMY WRZUCAMY DO RONDELKA ZALEWAMY MLEKIEM I DODAJEMY 2 ZĄBKI CZOSNKU. DOPRAWIAMY SOLĄ. GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI.

    DRESING: WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY ZE SOBA I ODSTAWIAMY.
  • 3. JAK MAMY JUŻ UGOTOWANE ZIEMNIAKI TO ODCEDZAMY I DODAJEMY MASŁO, JOGURT I SZAFRAN. BLENDUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ.
    PODAJEMY Z NASZYM KURCZAKIEM I POLEWAMY DRESINGIEM CYTRYNOWYM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować