Przekładaniec z masą cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu ciemnego: Jajka ubić z cukrem na na puszystą masę, ok. 10 minut. Dodać przesianą mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec w blaszce o wymiarach 25x35 w temp. 180 stopni 30 minut. Wykonanie placka bezowo - kokosowego: Białka ubić z cukrem. Następnie dodać kokos z proszkiem do pieczenia, mąką i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temperaturze 160-180 stopni przez 30 minut. Wykonanie biszkoptu jasnego: Jajka ubić z cukrem na na puszystą masę, ok. 10 minut. Dodać mąkę przesianą kakao i proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec temp. 180 stopni 30 minut. Wykonanie masy: 1 szklankę mleka, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Następnie utrzeć i dodać budyń i kawę ciągle ucierając. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu , dodać wiśnie i odstawić do stężenia. Polewa: Margarynę rozpuścić z cukrem, jajko utrzeć z kakao, dodać i utrzeć. Odstawić do wystygnięcia. Złożenie ciasta: Biszkopt ciemny połowa masy cappuccino Placek bezowo- kokosowy Druga połowa masy cappuccino Wiśnie w galaretce Biszkopt jasny Polewa Jeśli placki są zbyt suche, można je nasączyć. Smacznego:) Przepis na blaszkę o wymiarach 25x35
Komentarze