Przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zmodyfikowałam znajomy przepis na ciasto - tak,aby było szybko i smacznie : )

  • 20 min

Składniki:

  • około 20 płaskich,stołowych łyżek mąki (25 dag)
    6 łyżek cukru
    2 jaja
    4 łyżki masła lub margaryny
    100 ml mleka
    torebka cukru waniliowego
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa lub polewa krówkowa, toffi

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekładaniec 1. Utrzeć masło,cukier i cukier waniliowy na gładką masę.Proszek do pieczenia i mąkę przesiać i dodać do masy.Dodać po kolei resztę składników,dobrze wymieszać.Wyłożyć foremkę (średni prostokąt) papierem do pieczenia i rozsmarować płasko ciasto na niej.Piec około 20 minut w 200 C.Następnie pokroić po ostygnięciu w kwadraciki , które można (ale niekoniecznie) posmarować masą lub polewą krówkową, czy toffi (na zdjęciach wersja bez polewy) .Smacznego!

Porady

Ciasto jest tak samo dobre z polewą, jak i bez.Można również do składników, przy mieszaniu ich, dodać garść rodzynek - jeśli ktoś lubi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy