Przekładaniec

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To popisowe ciasto mojej teściowej. Jest przepyszne.

Składniki:

  • Ciasto: 4 szkl. mąki
    ● 2 łyżeczki sody
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 3 żółtka
    ● 2 białka
    ● 15 dag miodu
    Masa: 1,5 kg mielonego twarogu
    ● 1/2 kostki masła
    ● 3 żółtka
    ● łyżeczka mąki ziemn.
    ● 2 szkl. cukru
    Oraz: polewa czekoladowa
    ● wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekładaniec Desery

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: żółtka ucieramy z cukrem i margaryną na puch, dodajemy miód i mąkę wymieszaną z sodą. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mieszając, stopniowo dodajemy
    do ciasta. Dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy na placki wielkości formy (25x40 cm). Pieczemy po 10 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Masa: masło roztapiamy, dodajemy twaróg i pozostałe składniki. Zagoto-
    wujemy, mieszając. Lekko studzimy. Ciepłą masą przekładamy placki. Wierzch ciasta smarujemy polewą i posypuje-
    my wórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować