Prosty torcik owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Trzy galaretki pomarańczowe rozpuścić w trzech szklankach wrzącej wody, w większej misce. Wrzucić do nich(wtedy jak są wrzące) pokrojone w plastry brzoskwinie i również pokrojonych w plastry połowę bananów. Po przestygnięciu włożyć do lodówki do zastygnięcia. W osobnej misce rozpuścić trzy galaretki poziomkowe i wrzucić do nich obrane mandarynki. Gdy roztwór będzie zimny, Całość przelać na zastygniętą pierwszą warstwę w większej misce. W kolejnej misce rozpuścić trzy galaretki kiwi i wrzucić do nich winogrona (przekrojone na pół i wyciągnięte pestki) i drugą połowę bananów pokrojonych w plastry. Po wystygnięciu wlać na dwie zastygnięte warstwy w dużej misce. Całość włożyć do lodówki do zastygnięcia. Aby wyciągnąć powstały torcik owocowy, należy włożyć miskę z zastygniętymi masami do ciepłej wody, tak, aby woda nie nalała się do galaretek. Po chwili wyciągnąć, i wyłożyć (poprzez przyłożenie np większego talerza i odwrócenie miski).
Porady
Kawałki torciku można podawać z bitą śmietaną i kawałkami czekolady.
Komentarze