Prosty sernik z brzoskwiniami

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Wietrzna sobota zaowocowała niedzielą z przeziębieniem, a na taką niedzielę najlepszy jest domowy sernik, coś do czytania, koc i gorąca herbata.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach na dole 32x21cm, na górze 36x25cm
    Biszkopty - zużyłam niecałą paczkę 180g
    1 kg sera na sernik - użyłam z Biedronki w wiaderku
    1/2 szklanki cukru pudru - sernik nie jest bardzo słodki
    1 łyżka cukru waniliowego domowego
    2 kisiele cytrynowe
    4 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    200 g masła - rozpuszczonego
    1 puszka brzoskwiń - odsączonych i pokrojonych w kostkę
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Prosty sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik ustawiłam na temperaturę 170 st.C. Na dno wstawiłam naczynie z gorącą wodą. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenie, a na dnie ułożyłam biszkopty.
  • 2. Jajka zmiksowałam z cukrem, cukrem waniliowym, kisielem oraz kaszą manną (użyłam końcówki do ucierania, żeby zbytnio nie napowietrzyć masy). Dodałam lekko przestudzone masło oraz ser, a także brzoskwinie. Wszystko delikatnie wymieszałam i wyłożyłam na przygotowaną blaszkę.
  • 3. Wstawiłam do piekarnika na około 50 - 60 minut - aż sernik będzie lekko rumiany. Po wyjęciu z piekarnika sernik dobrze schłodziłam i posypałam cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować