Prosta zupa ogórkowa z makaronem

5 (189 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna, prosta, pożywna zupa z kiszonych ogórków, koperku, boczku, warzyw i makaronu.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kiszone ogórki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    4 plasterki boczku wędzonego
    1 litr bulionu drobiowego
    1 szklanka wody od kiszonych ogórków
    2 listki laurowe
    6 łyżek makaronu gwiazdki
    3 łyżki śmietany ukwaszonej 15%
    2 łyżki siekanego koperku
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Prosta zupa ogórkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pokrojony boczek topię w suchym garnku, dodaję startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler, chwilę smażę, dodaję bulion, posiekany czosnek i listki laurowe, gotuję 15 minut. Dodaję starte na tarce o dużych oczkach ogórki i wodę od ogórków, gotuję 10 minut, dodaję makaron, gotuję 5 minut. Zaprawiam śmietaną, posypuję koperkiem, mieszam, próbuję, doprawiam solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki Koper Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować