Prosta surówka z białej kapusty

4.5 (192 ocen)

Bardzo prosta surówka z białej kapusty z papryką, kukurydzą i octem balsamicznym.

Składniki:

  • pół główki małej białej kapusty (ok. 400 g.)
    50 g. kukurydzy konserwowej (3 łyżki)
    50 g. groszku konserwowego (3 łyżki)
    pół papryki
    cztery łyżki octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Prosta surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj, gotuj przez kilka minut, lekko wystudź.
    Wymieszaj kapustę z groszkiem, kukurydzą i pokrojoną papryką.
    Skrop octem balsamicznym.

Porady

Surówkę możesz też doprawić, jednak moim zdaniem ocet balsamiczny ma na tyle wyrazisty smak, że nie jest to konieczne. Taka surówka może być dodatkiem do obiadu, a sama lub z kromką chleba to dobry pomysł na kolację.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować