Prosta surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niestety już poza sezonem młodej kapusty, tak „ratować” trzeba się. I tak bardzo nam smakuje. Smacznie i na temat.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 małej główki białej kapusty
    1 duża marchew
    Sos:
    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki dressingu ryżowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    sól, pieprz

Prosta surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Prosta surówka z białej kapusty 1. Kapustę szatkujemy, lekko sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru.
    Studzimy.
    Marchew obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Olej mieszamy z dressingiem, dodajemy do kapusty i marchewki, dokładnie mieszając. Do smaku doprawiamy solą, cukrem palmowym i pieprzem.
    Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, ponownie mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy