Prażone pestki dyni z solą

4.47 (167 ocen)

  • 30 min

Prosty pomysł na wciągający smakołyk np. do filmu.

  • 30 min

Składniki:

  • - Pestki dyni - dowolna ilość,
    - Sól.
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto Przekąski

Prażone pestki dyni z solą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki najpierw oczyszczamy i suszymy – np. pomiędzy dwoma papierowymi ręcznikami.
  • 2. Wysuszone pestki wrzucamy na czystą patelnię, czyli nie dodajemy żadnego tłuszczu. Posypujemy solą i prażymy od czasu do czasu mieszając drewnianą szpachelką przez ok. 10/15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować