Pożywna zupa z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obrać pokroić w kostkę i wrzucić do rondla z grubym dnem, dodać posiekany czosnek i podsmażyć. Pieczarki pokroić i dodać do cebuli, podsmażyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do pieczarek, podlać 2 szklankami wody i gotować około 10 minut, dodać posiekany jarmuż (w razie potrzeby usunąć twarde nerwy), łyżeczkę sosu chili i soczewicę, gotować do miękkości ziemniaków i soczewicy. Do połowy szklanki mleka dolać do pełna wody i wlać do zupy, zagotować i doprawić do smaku.
Porady
Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji 228 kcal.
Węglowodany 41,4 g
Tłuszcz 1,9 g
Białko 12,9 g
Komentarze