Potrawka z mięsa rosołowego

4.49 (166 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tą potrawkę przygotowuję dosyć często, by wykorzystać pozostałe mięso z rosołu. Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale nadrabia smakiem :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso rosołowe- u mnie 1 noga z kurczaka i kawałek mięsa wołowego
    marchewka z rosołu
    3 ogórki kiszone
    1 cebula
    2-3 łyżki masła
    1-2 łyżki mąki
    pół szklanki rosołu
    sól, pieprz
    pietruszka świeża lub mrożona
    ulubione przyprawy według uznania
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z mięsa rosołowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić w drobne paseczki lub na małe kawałki. Marchewkę z rosołu i ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy się lekko zrumieni dołożyć mięso z marchewką i ogórkami, lekko podsmażyć, ciągle mieszając. Doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Następnie 2 łyżki mąki wymieszać z zimnym rosołem i wlać do potrawki, wymieszać. Następnie zagotować i podawać wraz z ryżem lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Antrykot Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować