Potrawka drobiowa z groszkiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kolejny kompromis, który wyszedł smaczny ;) Tak to jest, jak jedna osoba chce to, druga tamto ;) Pyszne zagospodarowanie mięsa z drobiowego rosołu.

  • 35 min

Składniki:

  • 500-600 g gotowanego mięsa drobiowego
    2 łyżki masła
    2 duże marchewki
    1 mała puszka groszku konserwowego
    1 pełna łyżka mąki
    250 ml rosołu
    sól, pieprz

Potrawka drobiowa z groszkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka drobiowa z groszkiem i marchewką 1. Ugotowane mięso oddzielamy od kości, usuwamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki.

    Marchew podsmażamy na rozgrzanym maśle, przez kilka minut. Następnie dodajemy mąkę, smażymy jeszcze 2-3 minuty, zalewamy rosołem i dokładnie rozprowadzamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy marchew będzie miękka.

    Do marchewki dodajemy mięso i osączony z zalewy groszek.

    Podgrzewamy razem przez ok. 5 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy