Posypka z palonej białej czekolady

4.5 (193 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g białej czekolady dobrej jakości
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Posypka z palonej białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę w całości układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni C. Czekoladę "pieczemy" przez kilka minut, aż się zarumieni. wyjmujemy z piecyka i studzimy.

    Czekoladę kruszymy w palcach i stosujemy jako posypkę do deserów lub dodatek kremów lub bitej śmietany.

    Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować