Porzeczkowy jogurtowiec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Fit deser na zimno bez cukru i tłuszczu :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże kubeczki jogurtu 0%
    400 g czarnych porzeczek
    100 g erytrytolu
    200 g płatków owsianych
    2 banany
    3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka
    1 galaretka bez cukru + 3-4 łyżki erytrytolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Porzeczkowy jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obrać z gałązek, umyć i smażyć z erytrytolem aż się rozpadną. Wystudzić. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić. Jogurty zmiksować najpierw z porzeczkami, a następnie z żelatyną. Płatku owsiane lekko zmiksować i połączyć z rozgniecionymi bananami. Wyłożyć na dno tortownicy i zalać masą porzeczkową. Wstawić do lodówki. Galaretkę wymieszać ze słodzidłem i zalać gorącą wodą, mieszać do rozpuszczenia i kiedy zacznie tężeć wylać na masę owocową. Chłodzić do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Galaretka Płatki Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować