Pomidory pod serowo-czosnkową pierzynką

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Idealna przekąska na przyjęcia, nie wymaga dużo pracy a jest bardzo smaczna. 

  • 10 min

Składniki:

  • -3 pomidory
    -200g żółtego sera
    -6 stołowych łyżek majonezu
    -3 stołowe łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    -3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory pod serowo-czosnkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w grube plastry, ale nie w poprzek lecz wzdłuż gniazda nasiennego.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem lub śmietaną i startym czosnkiem.
  • 3. Ser żółty ścieramy na grubym tarle.
  • 4. Każdy plaster pomidora smarujemy sosem czosnkowym i posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować