Pomidory i ogórki w zalewie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Smaki dzieciństwa…

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • pomidory
    ogórki
    papryka czerwona
    cebula

    zalewa:

    5 szklanek wody
    2 łyżki soli
    6 łyżek cukru
    100 ml octu
    ziele angielskie
    liść laurowy
    koperek
    pietruszka
    chrzan
    ziarenka pieprzu
    gorczyca
    czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory i ogórki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj wodę. Dodaj cukier, sól i na koniec ocet. Do wyparzonych słoików (słoiki litrowe) włóż przyprawy, pomidorki i ogórki (możesz same pomidorki), parę paseczków papryki i pokrojoną w talarki cebulę. Zalej ciepłą, przygotowaną zalewą. Zakręć i pasteryzuj przez 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować