Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Smaczna i ładnie prezentująca się przekąska zarówno na wigilijny jak i sylwestrowy stół.

Składniki:

  • Składniki na 8 sztuk:

    8 średnich pomidorów
    pół torebki ugotowanego ryżu
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3-4 łyżki groszku konserwowego
    pół cebuli
    50 g żółtego sera
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów odciąć górną warstwę, wydrążyć środki.
  • 2. Ugotowany ryż wymieszać z odsączonym tuńczykiem, groszkiem, bardzo drobno posiekaną cebulą, startym na tarce serem i majonezem. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Tak przygotowaną sałatką nadziewać pomidory.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy