Najłatwiejsza.Najszybsza.Chyba najpopularniejsza wśród polskich dzieciaków :)Pyszna.Sycąca.Zdrowa - pomidory po podgrzaniu uwalniają swoje drogocenne właściwości.Czerwona.Pomidorowa.:)
Pomidorówka - najłatwiejsza zupa świata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Solimy i pieprzymy. Doprawiamy bazylią. Wstawiamy na ogień.
Gdy zupa zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień pod garnkiem, wsypujemy ryż i gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę, mieszamy. Do śmietany, przed wlaniem do zupy, dodajemy szczyptę soli po to, aby się nie zważyła.
Podgrzewamy, aż zupa zacznie bulgotać.
Ściągamy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na trochę, aż ryż napęcznieje.
Przed podaniem możemy udekorować kleksem śmietany.
Komentarze