Pomidorowe naleśniki z farszem gołąbkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mój pomysł, aby czasami zamiast owijać farsz gołabkowy w liście kapusty, zawinąc go w naleśnika o smaku pomidorowym i podawać z serem żółtym oraz ketchupem - mozna też zapiec.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto na naleśniki:
    mąka 1,5 szklanki
    woda 1 szklanka
    mleko 1 szklanka
    jajko 1 sztuka
    koncentrat pomidorowy 8 łyżeczek
    olej 1 łyzeczka

    farsz gołabkowy:
    ryż 1 woreczek
    mięso mielone z łopatki 450 gram
    kurkuma 1 łyzeczka
    przyprawa do mięsa mielonego 2 łyzki
    cebula 2 sztuki
    olej rzepakowy 3 łyzki

    dodatki:
    ser żółty 10 dkg
    ketchup do polania
    sól i pieporz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Gołąbki Naleśniki Ser

Pomidorowe naleśniki z farszem gołąbkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe - miksując wszystkie składniki razem. Odstawiamy ciasto na 20 minut.
  • 2. Ryz gotujemy we wodzie na sypko razem z łyżeczką kurkumy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy obraną - poszatkowaną cebulę. Dodajemy mięso mielone i przyprawę do mięsa mielonego. Smażymy razem, często mieszając. Dodajemy ryz i wszystko razem dokładnie mieszamy. Możemy dosolić i dopieprzyć do smaku.
  • 4. Rozgrzewamy patelnię i smażymy naleśńiki z dwóch stron.
  • 5. Nakładamy na naleśniki farsz gołabkowy, zwijamy w rulon. Posypujemy startym żółtym serem i polewamy ketchupem.

Porady

Naleśniki smakują również zapieczone w piekarniku do roztopienia sera żółtego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Koncentrat pomidorowy Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Faszerowane pomidorowe naleśniki

To może cię zainteresować