Pomidorowa z grzankami i mozzarellą

5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycąca i rozgrzewająca zupa na zimowe dni.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchewka
    kawałek pora
    2 łodygi selera naciowego
    oliwa
    1 puszka pomidorów
    8 kromek pieczywa tostowego
    10 dag mozzarelli
    oregano,sól,pieprz i cukier
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa pomidorowa Krem

Pomidorowa z grzankami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę,pora ale tylko białą część i łodygi selera oczyść,drobno pokrój i zeszklij na oliwie,Wlej 3 szklanki wody i gotuj z solą 20 minut.Wrzuć pomidory z zalewą i gotuj kilka minut,a następnie zmiksuj na krem.Dopraw do smaku solą,pieprzem i cukrem.
    Kromki pieczywa zrumień na patelni bez tłuszczu .Zdejmij posyp startą mozzarellą i przykryj resztą chleba,jeszcze chwile smaż.Podaj do zupy.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Por Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować