Pomidorki żółte w zalewie

4.93 (181 ocen)

  • 30 min

Pomidorki wyglądają jak mirabelki, ale to pomidorki z mojej plantacji doniczkowej. W smaku są bardzo dobre. Zimą będą idealne do sałatek. Pomidorki nie popękały, po zagotowaniu, wyglądają bardzo fajnie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg pomidorków koktajlowych zółtych
    zalewa:
    1 litr wody
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka cukru
    2 cebule
    pieprz
    1 łyżka gorczycy
    5 ziaren ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.93 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidorki żółte w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki myję, obieram z ogonków.
    Do garnka wlewam wodę, dodaję, sól, cukier, pokrojoną w piórka cebulkę, gorczycę, ziele angielskie i gotuję do momentu wrzenia. Następnie wyłączam gaz, i odstawiam. Do słoiczków wkładam pomidorki koktajlowe żółte. Zalewam zalewą, do każdego słoiczka dodaję cebulkę z zalewy i zakręcam. Słoiki pasteryzuję. Do dużego garnka wlewam wodę do wysokości 3/4 słoików i gotuję do momentu wrzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować