POMARAŃCZOWO ZIELONA SURÓWKA

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne,delikatna i zdrowa surówka do dań mięsnych.Przygotowuje się ją błyskawicznie i błyskawicznie znika.

Składniki:



  • 3 marchwie średnie

    2 kiwi

    1 mała kiść winogron zielonych

    1 mała cebula

    2 łyżki miodu

    2 łyżki oliwy z oliwek lub pestek winogron

    sól,pieprz do smaku,listki melisy do dekoracji.

Pomarańczowo zielona surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.





    Warzywa i owoce oczyścić i umyć.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Trzeć po długości marchwi aby otrzymać dłuższe wiórki.Cebulę pokroić w małą kostkę,kiwi w słupki.Winogrona pokroić w ćwiartki.
  • 2. Miód wymieszać z oliwą.
  • 3. Wszystko przełożyć do miski,przyprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać.Wlać sos i ponownie delikatnie wymieszać.
  • pomarańczowo zielona surówka 4. Przełożyć na półmisek,ozdobić owocami i listkami melisy w/g uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy