Pomarańczowe paluszki

0 (0 ocen)

Paluszki o pomarańczowym smaku pyszne i aromatyczne.

Składniki:


  • 150 g masła
    100 g margaryny
    80 g cukru pudru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    320 g mąki pszennej
    2 łyżki otartej skórki z pomarańczy
    50 ml soku z pomarańczy
    czekolada mleczna

Pomarańczowe paluszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło, margarynę utrzeć, dodać cukier puder i pozostałe składniki,całość zagnieść i włożyć na 2 godz do lodówki. Odrywać po kawałku ,uformować rulon grubości około 1 cm(jeżeli będzie się ciasto kleić podsypać mąką) i kroić paluszki około 10 cm długie. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 - 12 minut aż paluszki zaczną się lekko rumienić. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ozdobić paluszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy