Pomarańczowa babka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób

Pomarańczowa babka

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki :

    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanka mąki ziemniaczanej
    200g roztopionego masła
    1 pomarańcz - sok z 1 pomarańczy + skórka.
    2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Pomarańczowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomarańczowa babka 1. Do miski wbij jajka i wsyp cukier. Ubij mikserem na puszystą masę i partiami dodawaj mąkę ziemniaczaną, pszenna i proszek do pieczenia. Na koniec wlej masło oraz sok z pomarańczy i skórkę. Delikatnie połącz składniki. Ciasto przelej do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy