polewa czekoladowa wg Ewy

4.98 (152 ocen)

  • 15 min

Wypróbowałam ją metodą wielu prób i bardzo wielu błędów :), wg mnie jest najlepsza :)Pięknie się rozprowadza, a błyszczy nawet po zastygnięciu :)

  • 15 min

Składniki:

  • 55 gram masła
    2 łyżki gęstej śmietany 18 %
    6 płaskich łyżek cukru
    2 kopiaste łyżki ciemnego kakao
Wystaw ocenę:

4.98 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Polewa czekoladowa wg ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu zagrzewamy masło z resztą składników, uwaga ! nie dopuszczamy do zagotowania ! jak czujemy, że za chwilkę zacznie bulgotać, zestawiamy z gazu i intensywnie wszystko mieszamy, żeby masa była idealnie jednorodna, ot i cały sekret :))
    Lekko przestudzoną (ale tylko lekko) polewamy wypieki, wstawiamy do lodówki na parę godzin do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Masło Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować