Polewa biało-czarna z mlekiem w proszku

4.4 (222 ocen)

  • 30 min

Idealna polewa dla miłośników mleka w proszku – pyszna, aksamitna, bardzo esencjonalna… Można z niej tworzyć dowolne biało-czarne wzorki. Zachęcam do wykorzystywania jej w wykańczaniu wspaniałych ciast :)

  • 30 min

Składniki:


  • 1 kostka masła
    1/3 szkl. mleka
    1 cukier waniliowy
    1 szkl. cukru
    1 i 3/4 szkl. mleka w proszku
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.4 (222 ocen)

Zobacz również:

Desery

Polewa biało-czarna z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, mleko, cukier waniliowy i cukier rozpuszczamy na małym ogniu w rondelku. Kiedy wszystko się rozpuści, nie dopuszczając do zagotowania, dodajemy mleko w proszku intensywnie mieszając. Po chwili zdejmujemy z ognia i miksujemy, by pozbyć się wszelkich grudek. Połowę odlewamy i dodajemy kakao, miksujemy.

    Dowolnie zdobimy ciasta/torty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować