Polenta owocowa na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wyjątkowo udane i smaczne połączenie polenty z owocami:)

  • 45 min

Składniki:

  • - 1op. ciasta francuskiego
    - 1/2 dużego jabłka
    - 1/2 mango
    - 1 banan
    - 100g. serka tofu
    - 100g. kaszki kukurydzianej
    - syrop z agawy

Polenta owocowa na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polenta 1. Ciasto francuskie wyłożyć na foremkę do tarty i podpiec ok 7 min. Jabłko, mango, banana umyć, obrać i pokroić w kostkę. Polentę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na podpieczone ciasto francuskie wyłożyć 1/2 polenty, na to serek tofu, owoce, całość "przykryć" drugą warstwą polenty. Zapiekać w piekarniku ok 30 min.
    Po wyłożeniu na talerz polać syropem z agawy.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy