Polędwiczki Wieprzowe z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Polędwiczki są soczyste, chude i z dodatkiem żurawiny znakomite w smaku.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki
    • 1 szk. Cebuli ( posiekana)
    • 2 łyżki suszonego Rozmarynu
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 opak. żurawiny suszonej
    • 2 łyżki octu Balsamicznego
    • Sól
    • Pieprz
    • 3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki wieprzowe z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki 1. 1. Polędwiczki pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
  • mięso 2. 2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
    3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
  • przyprawy 3. 4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
  • żurawina 4. 5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
  • potrawa 5. 6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
    7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
    8. Danie Gotowe.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować