Polędwiczki wieprzowe z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Polędwiczki pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
2.2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
3.4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
4.5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
5.6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.
Komentarze