Polędwiczki wieprzowe z kaszą kuskus i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę wieprzowa zamarynować przynajmniej na godzinie w przyprawie do mięsa.
Zamarynowane mięso w całym kawałku obsmażyć z każdej strony na wolnym ogniu. Cukinie pokroić na średniej wielkości kostkę. Cebulę w piórka, płaty papryki w kostkę. Na patelni, w której była smażona polędwica włożyć pokrojoną cebulę cukinię i paprykę. Podlać wodą, aby w całości przykryła warzywa. Polędwice wieprzową pokroić w plastry 2 cm włożyć do warzyw. Wsypać kaszę kuskus. Dodać pokrojoną świeżą lub suszona bazylię sól i pieprz do smaku. Dusić do miękkości, od czasu do czasu mieszając żeby nie przywarło do dna. Jeśli woda odparuje dodać jeszcze trochę, aby powstał sos.
Komentarze