Polędwiczki wieprzowe w ziołach prowansalskich z jabłkami

4.5 (177 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polędwiczki wieprzowe w ziołach prowansalskich z pieczonymi jabłkami to danie w sam raz na wykwintny obiad weekendowy, i wbrew pozorom nie jest bardzo pracochłonne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - polęwiczki wieprzowe: 2 sztuki
    - kwaśne jabłka: 2 sztuki
    - masło: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - zioła prowansalskie: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Polędwiczki wieprzowe w ziołach prowansalskich z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte polędwiczki natrzyj oliwą i ziołami prowansalskimi, odstaw na minimum godzinę.
    Polędwiczki usmaż na maśle, na osobnej patelni usmaż na maśle jabłka pokrojone na ósemki.
    Polędwiczki odłóż na 2 minuty, żeby mięso odetchnęło. Pokrój na plasterki i podawaj razem z jabłkiem.
    Podaj z puree z ziemniaków lub z ziemniakami pieczonymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Jabłka Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować