Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko.
A są to polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i pomidorkami z mleczkiem kokosowym.
Podałam je z makaronem ale śmiało można zjeść z ryżem ugotowanym na sypko.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 wieprzowe polędwiczki
    1 op mrożonego szpinaku ( liście )
    250 g koktajlowych pomidorków
    1 puszka mleczka kokosowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    do smaku:
    sos sojowy
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki pokroić na kawałki grubości około 2 cm.
    Na patelni rozgrzać olej i szybko podsmażyć na nim kawałki polędwiczek z każdej strony tak aby soki się zamknęły.
    Potem dodać drobno pokrojoną cebulę i starty na tarce o drobnych oczkach czosnek i chwilę smażyć.
    Dodać szpinak i dusić kilka minut pod przykryciem.
    Doprawić wszystko do smaku i dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz wlać mleczko, zagotować i dusić jeszcze 2-3 minuty.
    Polędwiczki podawać z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować