Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Znakomity przepis dla zapracowanych Mam, które w krótkim czasie chcą uzyskać delikatne i soczyste mięso.

  • 10 min

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
    cebula
    olej
    sól
    pieprz
    papryka słodka w proszku
    2 łyżki masła
    kilka liści sałaty do dekoracji
    garść startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i oczyszczoną polędwiczkę pokroić w plastry, rozbić dłonią. Przyprawić solą i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
  • 2. Dodać drobno pokrojoną cebulę, chwilę smażyć razem.
  • 3. Dodać masło, przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką, zalać szklanką wrzątku i dusić pod przykryciem 20 min.
  • 4. Podać na liściach sałaty, posypując startym serem.

Porady

Doskonałym dodatkiem będzie ugotowany biały ryż polany sosem z duszenia polędwiczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować