Polędwiczki wieprzowe

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 35 lat. Nie pracuję zawodowo, ale zajmuję się domem i wychowaniem trójki dzieci. Lubię przygotowywać różne potrawy. Polędwiczki w śmietanie są wręcz wyśmienite.

Składniki:

  • ● 70 dag polędwiczek wieprzowych
    ● 20 dag masła
    ● 1 śmietanka 30-proc.
    ● sól
    ● 2 jabłka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Polędwiczki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem.
    Na patelni roztapiamy masło,
    wkładamy polędwiczki i smażymy
    na małym ogniu.
  • 2. Jabłka myjemy, obieramy
    i kroimy na ćwiartki. Usuwamy
    gniazda nasienne. Gdy
    polędwiczki będą miękkie,
    dodajemy pokrojone jabłka.
    Całość chwilę dusimy.
  • 3. Na koniec doprawiamy potrawę
    szczyptą soli, wlewamy
    śmietankę i dusimy jeszcze
    kilka minut.

Porady

Danie podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować