Mam 35 lat. Nie pracuję zawodowo, ale zajmuję się domem i wychowaniem trójki dzieci. Lubię przygotowywać różne potrawy. Polędwiczki w śmietanie są wręcz wyśmienite.
Składniki:
● 70 dag polędwiczek wieprzowych
● 20 dag masła
● 1 śmietanka 30-proc.
● sól
● 2 jabłka
Polędwiczki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki myjemy i osuszamy
papierowym ręcznikiem.
Na patelni roztapiamy masło,
wkładamy polędwiczki i smażymy
na małym ogniu.
2.Jabłka myjemy, obieramy
i kroimy na ćwiartki. Usuwamy
gniazda nasienne. Gdy
polędwiczki będą miękkie,
dodajemy pokrojone jabłka.
Całość chwilę dusimy.
3.Na koniec doprawiamy potrawę
szczyptą soli, wlewamy
śmietankę i dusimy jeszcze
kilka minut.
Komentarze