Polędwiczki cielęce w ziołach

4.47 (178 ocen)

  • 60 min

Kocham takie dania, za ich smak i prostote w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 polędwiczki cielęce
    2 łyżki masła klarowanego
    3/4 łyżeczki suszonego tymianku
    1/4 łyżeczki suszonego cząbru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki cielęce w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy mięso na bardzo brązowy kolor. Przekładamy do garnka a na patelnie po smażeniu wlewamy wodę mieszamy i wszystko dolewamy do mięsa do przykrycia. Dodajemy zioła, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z czym chcemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować