Polędwiczka z jelenia na duszonych warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone mięso nacieramy przyprawami. Odstawiamy na 30 minut.
2.Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy na nim mięso.
3.Obsmażone mięso owijamy szczelnie folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 80-90 stopni na godzinę.
4.W czasie, gdy mięso dochodzi ,dusimy warzywa.
5.W garnku o grubym dnie topimy masło. wrzucamy pokrojonego w kostkę selera, marchewkę, podzielonego na malutkie różyczki kalafiora i brokuł, dodajemy fasolkę i pokrojonego w talarki pora. Podlewamy niewielką ilością wody. Posypujemy lekko solą i pieprzem ziołowym. Dusimy pod przykryciem około 15 minut.
6.Na talerz warzywa, a nich układamy pokrojone w plastry mięso
Komentarze