Polędwiczka wieprzowa w panierce

4.45 (205 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki :

    300 g polędwiczki wieprzowej

    przyprawa do mięsa

    2 jajka

    1 szklanka bułki tartej

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (205 ocen)

Polędwiczka wieprzowa w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę umyć , osuszyć , pokroić na plastry .

    Mięso rozbić na kotlety , oprószyć przyprawą .

    Każdy plaster opanierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej , proces powtórzyć .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować