POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.5 (145 ocen)

  • 45 min

Tym razem polecam poledwiczke wieprzową w cieście francuskim - idealna na wiele okazji - pyszna soczysta i aromatyczna - nie znam osoby której nie smakuję

  • 45 min

Składniki:

  • 1 większa polędwiczka wieprzowa
    ciasto francuskie - gotowe
    sól
    pieprz,
    kminek w ziarnach lub mielony
    żółtko jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qllp59 1. Polędwiczki posolić, popieprzyć, posypać kminkiem i odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Następnie po wyjeciu obsmażyć ze wszystkich stron na patelni - ja użyłam grilowej. Wystudzić. Zimne owinąć ciastem francuskim - dobrze skleić. Wierzch ciasta posmarować żółtkiem i posypać kminkiem - według uznania. Piec w 220 °C - 25 minut.

Porady

należy dobrze rozgrzac piekarnik pysznie smakuje z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować