POLĘDWICZKA W MARYNACIE Z SYROPEM TRZCINOWYM

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Syrop trzcinowy nadaję mięsu delikatnej słodkości. :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    450 g polędwiczki wieprzowej.
    Składniki marynaty:
    łyżka syropu trzcinowego,
    2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka pieprzu.

Polędwiczka w marynacie z syropem trzcinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią.
    Z podanych składników przygotowuję marynatę, polewam mięso, dokładnie mieszam i odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony.

Porady

Najlepiej usmażyć mięso na patelni grillowej. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy