Polędwiczka w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niezwykle aromatyczna polędwiczka w przyprawie suszone pomidory z oliwkami owinięta w ciasto francuskie. Mięso jest bardzo delikatne, ale intensywne w smaku. Świetne danie na imprezę jak również na świąteczny stół. Jeśli ktoś jest podobnie jak ja fanem suszonych pomidorów (w każdej postaci) to naprawdę polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwiczka
    1 płat ciasta francuskiego
    5 łyżek oleju z suszonych pomidorów ( najlepiej takiego z ziołami)
    sól
    1 opakowanie przyprawy suszone pomidory z oliwkami lub chilli
    jajko do posmarowania ciasta
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczka 1. Polędwiczkę umyć, osuszyć, oprószyć delikatnie solą. W miseczce wymieszać olej z suszonych pomidorów i przyprawę suszone pomidory - u mnie tym razem wersja z oliwkami. Natrzeć polędwiczkę i odłożyć do lodówki na 30 minut.
    Polędwiczkę obsmażyć z każdej strony po 3 minuty, odłożyć, żeby mięso odpoczęło.
    Płat ciasta francuskiego rozłożyć, umieścić na nim polędwiczkę, zawinąć, docisnąć boki widelcem. Wierzch ciasta naciąć, posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać przyprawą suszone pomidory.
  • Polędwiczka w cieście francuskim 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 25 minut, aż ciasto się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować